Yumurta, yüksek biyolojik değere sahip mükemmel bir protein kaynağıdır. Yumurtanın; görünüm, şekil, renk, kabuk ve iç kalite özellikleri pazarlanmasındaki en önemli etkenlerdir. Çatlak ve kirli yumurta sayısındaki azalma satılabilir yumurta sayısındaki artış demektir.

Hem sofralık hem kuluçkalık yumurtalarda düşük kabuk kalitesi yüksek seviyede gizli masraf ve ekonomik kayıptır.

Modern tavukların genetik potansiyeli yüksektir. Sindirim sistemi stres altında olduğunda yemin değerlendirilmesi yeterli olmaz.

Hastalıklara bağlı kabuk zayıflıkları hariç, tavuklar yaşlandıkça bağırsaklardan emilim azalır. Azalan emilim fosfor, magnezyum, çinko, bakır, mangan gibi tüm mineraller arasında bulunan dengeyi bozar.

Kabuk problemlerinin giderilmesinde amaç, bağırsaklardan emilim oranının arttırılması ve bozulan mineral dengesinin tekrar sağlanmasıdır.

SHELLMOT İÇERİĞİ

  • Bitkisel Ekstratlar
  • Organik Minerallerr
  • Bütirik Asit (Kaplanmış Sodyum Bütirat)
  • Enzimler

SHELLMOT FAYDALARI VE ÜSTÜNLÜĞÜ;

  • Yüksek matrix değerlerine sahiptir, maliyeti DÜŞÜRÜR, karlılığı ARTTIRIR.
  • Yumurta verimini ARTTIRIR.
  • Kabuk kalitesini İYİLEŞTİRİR
  • Çatlak ve gizli çatlak yumurta oranını AZALTIR.
  • Kirli yumurta oranını AZALTIR.
  • Sağlık sorunları riskini AZALTIR.
  • MG ve Salmonella riskini AZALTIR

Kullanım Şekli ve Dozu: Tüm Hayvan Yemlerinde 1 kg/ Ton Yem